Skip to main content

Algemeen

In het begin zijn de lessen zeer makkelijk, maar een keer je met het werkelijke programmeren begint wordt het gauw moeilijk. Probeer zo vaak mogelijk aanwezig te zijn in de lessen en aarzel niet om hulp te vragen tijdens het programmeren aan de leerkrachten. Zorg ook dat je zoveel mogelijk oefenigen afmaakt tijdens de praktijklessen, uit ondervinding weten we dat het heel verleidelijk is spelletjes te spelen. Als je de oefeningen goed kan zal het examen ook wel lukken: de moeilijkste oefeningen zijn immers veel moeilijker dan de programmeeropdrachten op het examen. Er worden ook 2 testen gehouden tijdens het jaar. De eerste test gaat alleen over hoofdstuk 1 de andere gaat over programmeren. Normaal gezien wordt duidelijk op voorhand gezegd wanneer de test plaatsvindt en wat je goed moet kennen. Zorg dat je hier goed op scoort, dit levert je een groot voordeel op bij het examen.

 

2016: De testen zijn een manier om makkelijk aan je punten te geraken, studeer hier zeker voor! Dit zijn zo goed als gratis examenpunten.


2019: De eerste test gaat over hoofstuk 1, de tweede over hoofdstuk 2. De oefeningen zijn vrij gelijkaardig aan die op EduBlend.